
Koła Gospodyń Wiejskich z terenu Powiatu Słupeckiego rywalizowały podczas Bitwy Regionów w Lądku.
Do kulinarnej rywalizacji w sobotę podczas Majówki z Gminą Lądek przystąpiło osiem drużyn. Ich dania oceniała komisja konkursowa w składzie Grzegorz Cieślewicz, Ewelina Czechowska oraz Łukasz Klimczak.
Pierwsze miejsce zajęło Koło Gospodyń Wiejskich w Augustynowie, które przygotowało Dzika w modrej kapuście.
Tuż za nimi uplasowało się KGW w Lądku z Dziadami z okrasą.
Na najniższym stopniu podium stanęło Koło Gospodyń Wiejskich w Skokumiu-Jaglanki.
Panie przygotowały Krupnik jaglany na gęsinie po skokumsku.
FOTO: Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa Oddział Terenowy w Poznaniu
Brak komentarzy