Twoja informacja

Masz dla nas temat? Napisz!

Pierogowy zawrót głowy

Z okazji Dnia Dziecka, klasa 7a z ZSP Strzałkowo wraz z opiekunami wzięła udział w warsztatach „Lepimy pierogi”, których celem było rozwijanie umiejętności kulinarnych, nauka higieny i bezpieczeństwa w kuchni, a także dbałość o urozmaicone i zdrowe odżywianie.

-Uczniowie zamienili się w prawdziwych pierogowych artystów, poznali sztukę zagniatania ciasta, komponowania farszu, ćwiczyli różne techniki lepienia kulebiaków, poznali też sekret, jak dorównać babciom, których pierogi od zawsze były kulinarnymi arcydziełami.

„Smaczne” ćwiczenia prowadzone były we współpracy z nauczycielami z CKZiU w Strzałkowie oraz zaprzyjaźnionymi paniami z Ukrainy.

Serdeczne podziękowania składamy dyrektorowi CKZiU w Strzałkowie, Michałowi Janiakowi, za udostępnienie pracowni gastronomicznej-czytamy w informacji organizatorów.

 


Brak komentarzy

Dodaj komentarz