Twoja informacja

Masz dla nas temat? Napisz!

Szpital wydał oświadczenie w sprawie śmierci młodego mężczyzny

Słupecki szpital wydał oświadczenie dotyczące śmierci młodego mężczyzny, o której informowaliśmy w sobotę.

-W związku z licznymi nieprawdziwymi informacjami oraz negatywnymi komentarzami zawartymi w mediach społecznościowych informujemy, że w sobotę 09 lipca 2022 roku, około godziny 9.12, dyspozytor medyczny z Poznania przekazał Zespołowi Ratownictwa Medycznego w Słupcy zgłoszenie wyjazdu do młodego mężczyzny potrzebującego pomocy. W tym samym czasie osoba zgłaszająca zdarzenie podjęła decyzję o przewiezieniu mężczyzny bezpośrednio do Szpitala w Słupcy.

Personel ZRM jadąc na miejsce wezwania zauważył upadającego na trawę mężczyznę – widząc tę sytuację w ciągu kilkunastu sekund podbiegł do poszkodowanego i rozpoczął czynności ratunkowe. W tym samym czasie do leżącego mężczyzny zmierzał ratownik medyczny z Szpitalnej Izby Przyjęć.

Nie bacząc na miejsce zdarzenia (trawnik przed szpitalem) służby medyczne natychmiast podjęły resuscytację krążeniowo – oddechową, która trwała około godziny. Pomimo wysiłku i długotrwałej resuscytacji nie udało się przywrócić funkcji życiowych. Jest to tragedia dla najbliższej rodziny i przyjaciół zmarłego, ale również dla służb ratowniczych, które wykonując swój zawód mają na celu przede wszystkim ratowanie życia ludzkiego.

Niestety w tym przypadku nie udało się. Dyrektor szpitala rozumiejąc tragedię całej rodziny, składa wyrazy współczucia-czytamy na stronie SPZOZ w Słupcy.

Młody mężczyzna zmarł przed szpitalem

Najnowszy komentarz
  • „wykonując swój zawód mają na celu przede wszystkim ratowanie życia ludzkiego” – ja już dawno w to nie wierzę.